webkwestie

Magnetisme

Werkwijze

Je gaat nu beginnen met het maken van de vragen door het werkblad te openen. Als je in tweetallen werkt is het de bedoeling dat je iedere vraag met zijn tweeën maakt. Het gaat er niet om dat je de vragen zo snel mogelijk af hebt. Belangrijker is het dat je de vragen goed maakt.

Let op: gebruik alleen de site die bij de vraag staat!

Door op de link van de site te klikken wordt de site in een nieuw venster geopend. Zo kun je dus informatie opzoeken en het antwoord typen zonder dat je de site meteen kwijt bent.

Afbeelding van https://pixabay.com

Hieronder wordt in stappen uitgelegd hoe je te werk moet gaan.

Stap 1: Werkblad downloaden

Voordat je kunt beginnen met het lezen van de bronnen en het maken van de vragen moet je natuurlijk wel een werkblad hebben waarop de vragen staan en waar je de antwoorden op kan zetten. Door op de link ‘werkblad’ te klikken open je het werkblad en kun je daarin gaan werken.

Download hier het werkblad (word-doc | google-doc)

Stap 2: Maken van de vragen

Bij deze stap ga je aan de hand van een aantal bronnen de vragen op het werkblad beantwoorden. In dit geval staat het woord bron voor een site waar informatie te vinden is over het onderwerp. De bronnen die je kunt gebruiken bij deze vragen hebben we alvast voor je opgezocht. Je kunt de bron openen door op de link te klikken.

Er zijn 5 bronnen die jullie moeten gebruiken. Sommige bronnen kun je gebruiken voor meerdere vragen en andere zijn alleen geschikt voor 1 vraag. Welke bron bij welke vraag hoort mag je zelf uitzoeken. Na het lezen van de vraag open je een bron en kijk je er doorheen. Als het niet de bron is waar jij jouw antwoord kan vinden zoek je verder in een andere bron. De bronnen kun je vinden onder het kopje 'bronnen' op deze site.

Daarna ga je naar het werkblad en beantwoord je de vragen.

MAAK NU EERST DE VRAGEN.

Stap 3: Uitprinten en inleveren van het werkblad

Je bent nu klaar met het maken van de vragen. Als het goed is, heb je iedere vraag nu ingevuld. Je kunt deze nu uitprinten en bij je leraar inleveren. Als je dat hebt gedaan kun je verder gaan met de doe-opdracht die in de volgende stap zal worden uitgelegd.

Stap 4: Uitleg doe-opdracht

De doe-opdracht die je gaat uitvoeren heeft alles te maken met magnetisme en met alle informatie die je tijdens het maken van de vragen hebt gelezen.

Eerst zal hieronder in het kort worden uitgelegd wat de bedoeling is en wat je nodig hebt.

Onder de link werkvel vind je de uitleg voor de doe-opdracht stap voor stap. Deze moet je voor je begint uitprinten zodat je precies weet welke stap je wanneer uit moet voeren.

Daarna kun je de opdracht downloaden en printen zodat je hem bij de hand hebt als je de opdracht hebt uitgevoerd.

Als je nu het werkvel opent kun je beginnen met de doe-opdracht!

Werkvel doe-opdracht (word-doc | google-doc)

Ben je helemaal klaar?

Alles gedaan en alles bij je leraar ingeleverd en laten zien?

Dan ben je helemaal klaar met de opdrachten en is het tijd om jezelf te gaan beoordelen. Ben je met z’n tweeën dan beoordeel je ook met z’n tweeën. Dus wacht niet langer en druk twee keer op verder, of op ‘beoordeling’ en begin met beoordelen!